Home

U bent hier: Home > Nieuws > Review 2017

2017 bij Luna Bellydance: een jaaroverzicht

Donderdag, 21.12.2017

Nu dat 2017 bijna tot zijn einde loopt en 2018 om de hoek loert, is traditioneel het moment aangebroken om terug te kijken op het voorbije jaar en alvast vooruit te kijken naar wat nog komen gaat! In zowal alle nieuwskranten en op TV passeren de zogenaamde "year reviews" de revue en ik dacht dat het misschien leuk zou zijn om ook zo'n jaaroverzicht te maken van alles wat er bij Luna Bellydance te beleven viel!

Wekelijkse lessen

2017 was het jaar waarin ik slaagde in alle formaliteiten om mezelf officieel een Bellyfit instructrice te mogen noemen! En in januari startte ik dan ook meteen met het geven van wekelijkse lessen in Genk.

Naast Bellyfit, breidde ook het aanbod in wekelijkse buikdanslessen uit! Zo startte ik in september een nieuwe beginnerscursus in Genk en nam ik een lesgroep over van Ietara in Hasselt. We dansten aanvankelijk in Ritmo Studio's te Hasselt, maar zijn kort daarna uitgeweken naar een andere locatie vlakbij: Bodyfit in Alken.

Maar het schooljaar is nog niet helemaal voorbij!
Vanavond is er nog een heuse Kerstles in Genk van 19u30-20u30 en ook in Alken kan je morgenavond nog terecht voor de wekelijkse buikdansles alvorens we 2 weekjes pauze inlassen.

Maar ook workshops!

In 2017 gaf ik ook een aantal workshops. Naast de choreo workshops in de Paasvakantie en de "Funky Bellydance" workshop in de zomer, ben ik ook verschillende keren uitgenodigd als gastdocente bij enkele collega's. Steeds een superleuke ervaring!

In maart 2017 mocht ik een introductieworkshop met Zills geven tijdens het jaarlijkse "International Bellydance Festival" van Yamila te Heerlen. Een maand daarna was ik dan weer te gast in Duitsland, om er een workshop "Killer Drills" te geven tijdens het "Im Zeichen des Orients" festival in Herne.

1 van mijn favoriete topics, dansen met Fanveils, mocht ik geven in Sittard bij dansschool Monivamove en in Haacht bij de leerlingen van collega Nasreen. Het was 50 tinten fun :-)

Aan het begin van de zomer werd ik opnieuw uitgenodigd door Yamila voor het geven van een workshop Zills voor de leraressen van haar Stichting "Dans van de Morgenstond". Een hele eer als je bedenkt dat ik zelf ooit mijn eerste stapjes als buikdanseres zette door deze opleiding te volgen!

In augustus gaf ik ook nog een workshop "Bellyfit" voor het goede doel, in samenwerking met Gameset24u te Maaseik.

Indirah in de prijzen

Wegens tijdsgebrek was 2017 iets rustiger op wedstrijdvlak. We deden aan slechts 1 wedstrijd mee dit jaar, namelijk deze van het "Oriental Festival" in Bonn. Hier mochten we de bronzen beker in ontvangst nemen bij de groepen!

Leuke verrassing was dat we aan het begin van het jaar werden gehuldigd als Sportkampioen in Diepenbeek voor onze prestaties in 2016 :-)

Optredens, veeeeeel optredens!

In 2017 was ik, zowel solo als met het showteam, vaak onderweg voor optredens. We hebben heel wat kilometers afgelegd op de Vlaamse, Nederlands en Duitse wegen, veel plezier gemaakt, leuke mensen ontmoet en bovenal: ontzettend leuke optredens verzorgd. Omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden, enkele sfeerbeelden:

Evenementen bij Luna Bellydance

Iets wat ik al jaren met veel plezier doe, is het organiseren van evenementen en ook in 2017 was dat niet anders! Zo was er begin juli onze leerlingenshow in De Schalm in Genk. Het was de tweede leerlingenshow ooit die ik organiseerde en de eerste keer in een (klein) theaterzaaltje. Wie weet een grotere versie in 2019? :-)

Naar goeie gewoonte viel er ook in de zomer weer vanalles te beleven! Naast mijn eigen workshop, nodigde ik percussionist Abdel en de Nederlandse Badra uit voor gastworkshops percussie en tahitian dance.

Al voor het 7de jaar op rij organiseerde ik het groot open podium "Belly 2 Belly" in Maasmechelen (BE). Ook dit jaar was het een succes met zo'n 65 performances van bijna 100 danseressen uit België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland!

In 2017 was er ook een primeur: ik nodigde voor het allereerst een buitenlandse gastdocente uit! Ter gelegenheid van de tweede editie van "Pumpkins and Shimmies" kwam de Braziliaanse danseres Ellis Pinheiro naar België om workshops te geven. Een spannende ervaring voor mij als organisatrice. Ik ben dan ook heel dankbaar dat alles vlot mocht verlopen, de grote opkomst voor de workshops en voor het vertrouwen in mij als host!

Leren en ontdekken

Het moet natuurlijk niet altijd work, work, work zijn! Als danseres en lerares vind ik het ontzettend belangrijk dat ikzelf ook blijf leren en workshops blijf volgen om geïnspireerd te blijven!

Zo trok ik in maart naar "World of Orient" om er de nieuwe show van "Bellydance Evolution" te bekijken (echt een aanrader!) en er workshops te volgen met de cast (Jillina, Heather). Daarnaast ontdekte ik ook Debke in een ontzettende toffe workshop! Later in het jaar kreeg ik nog eens de kans om workshops te volgen bij Jillina in Brussel (dankjewel om haar te hosten Salwa!)

Tussen alle voorbereidingen van de leerlingenshow door, vond ik ook nog de tijd om te trainen met Sadie in Amsterdam. Na een uiterst intensieve dansstage van 4 dagen deed ik mee met het examen en sindsdien mag ik mezelf "level 2 certified" noemen in het Raqs Flow programma van Sadie!

Eind dit jaar kwam een lange droom ook eindelijk uit. Ik ging op rondreis door Egypte! Verschillende dagen in Cairo met daarna een Nijlcruise van Luxor naar Aswan. We zagen tempels, kamelen, buikdanseressen en kregen zelfs meer avontuur dan we gepland hadden ;-) Dat ik deze reis mocht doen met andere gelijkgestemde zielen en bovendien fantastische danseressen, maakte het nog specialer!

Wat brengt 2018?

Na een jaaroverzicht, is het onvermijdelijk om ook even vooruit te blikken naar het nieuwe jaar :-)

Lessen

Ook in 2018 kan je bij ons terecht voor wekelijkse lessen buikdansen en bellyfit in Genk en Alken! Mochten de lesdata en tijdstippen niet in je schema passen, dan kan je ook steeds een privéles boeken. Privélessen zijn mogelijk op afspraak tijdens de werkuren van maandag - vrijdag en in de weekends. Je kan ook samen met vriendinnen een privéles volgen! Neem gerust contact met me op voor meer info.

Events

We hebben ook al enkele dingen op de kalender staan! Zo zal ik 28 april weer aanwezig zijn op het "Im Zeichen des Orients" festival in Duitsland, dit keer om er solo en met Indirah op te treden in 1 van de avondshows. Zondag 3 juni zijn we dan weer te gast op het open podium "Bellydance Sparkles" in Beringen. En de 8ste editie van het Belly 2 Belly festival mag natuurlijk ook niet ontbreken. Deze zal dit jaar doorgaan op zondag 30 september 2018, noteer alvast 1 mei in je agenda als je graag wilt komen optreden, want dan starten de inschrijvingen!

Ook in 2018 zal er een primeur zijn, want ik organiseer dan het grootste event totnogtoe: Raqs Deluxe! Dit wordt een intensieve dansstage van een week met niemand minder dan de Canadese Aziza, 1 van mijn allergrootste voorbeelden in de buikdanswereld! Raqs Deluxe wordt een week dansen, verblijf in een kasteel, leuke avondactiviteiten, een hafla en zoveel meer! De intensive is ondertussen uitverkocht (maar er is een wachtlijst!), maar je bent uiteraard van harte welkom op de Hafla zondagavond 25 maart 2018.

Wat nog?

In 2018 plan ik ook een grondige update met een nieuwe frisse look voor de website (en bijhorende fotoshoot ^^). Ook de nieuwsbrief is aan een upgrade toe en mijn hoofddoel is om jullie nog beter van dienst te zijn als lerares in 2018. Ik reken daarvoor op jullie input! Wat willen jullie graag terug zien in de nieuwsbrief en op de website? Hoe kan ik mijn lessen nog verbeteren? Wat mis je vandaag in buikdansland? Alle suggesties en ideeën zijn welkom!

Bij deze nogmaals een welgemeende dankjewel voor het vertrouwen in 2017! Ik kijk alvast uit naar de nieuwe avonturen die ons te wachten staan :-)

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen en andere buikdansnieuwtjes:

Connect:

facebook  twitter  youtube

Luna is partner van Bongo Superwoman en Bongo Supermama

Cadeaubon Bongo

Het programma 2018-2019 staat online: