Home

Bellydance Basics

Zonder partner de dansvloer op!

Ontdek de kracht van het buikdansen in 5 lessen

Krijg sterkere rug- en buikspieren, soepelere gewrichten, een betere lichaamshouding en... geef je zelfvertrouwen een boost!

Ken je dat? Je bent dol op dansen en je zou heel graag op dansles gaan.

De meeste dansscholen bieden echter koppeldansen aan en je partner staat niet te springen om mee te gaan dansen elke week. Je kan je natuurlijk solo inschrijven, maar dan sta je vaak aan de kant te kijken, want er zijn vaak meer vrouwen dan mannen aanwezig in de dansles.

Bovendien hou je wel van Zuiderse muziek en andere solo-dansen zoals hip hop of ballet spreken je niet direct aan.

Al eens aan buikdansen gedacht?

Ik hoor het je al denken: Buikdansen? Ik? Nee hoor, dat is niets voor mij, want ik ben te ...
Ik heb alle excuses al wel eens gehoord. En ik begrijp het zeker, ik vertelde mezelf vroeger precies dezelfde dingen!
Ik was onzeker en voelde me verlegen in een groep. En dan moest ik gaan schudden met een blote buik en vrouwelijk, sensueel gaan dansen? Niks voor mij, toch?
Wat ben ik blij dat ik TOCH naar die eerste les ben gegaan! Want mede dankzij deze dansvorm ben ik getransformeerd van een timide adolescent naar de zelfzekere jonge vrouw die ik nu ben.

Mijn verhaal...

Hallo, ik ben Cindy, ook wel beter bekend als buikdanseres Luna. Al sinds 2007 ben ik professioneel danseres en danslerares. Honderden vrouwen en meisjes heb ik reeds laten kennismaken met deze ultravrouwelijke vorm van bewegen. Ik geef les, verzorg optredens en organiseer tal van evenementen in de danswereld.

Als je me vroeger zou verteld hebben dat ik ooit voor een groep zou lesgeven of op een podium zou dansen voor een publiek van 100 man, dan had ik je voor gek verklaard! Toch doe ik het nu :-)
Vroeger voelde ik me namelijk erg onzeker. Als kind werd ik zowat mijn hele schoolcarrière lang gepest en als puber en adolescent had ik last van ernstige hormonale acné (zo erg dat ik zelfs werd nagestaard in de winkel!). Dat gaf mijn zelfvertrouwen natuurlijk een ernstige deuk. Vele medicatie en enkele jaren later, was de acné onder controle, maar de littekens in mijn gezicht en de onzekerheid bleven.

Eerder toevallig is buikdansen op mijn pad gekomen en nu ik erop terugkijk, kan ik zeggen dat ik mede dankzij deze dans helemaal ben opengebloeid. Ik leerde bewust te worden van mijn lichaam, leerde het in nieuwe manieren bewegen en kreeg een betere lichaamhouding. Ook leerde ik heel wat andere dames kennen, die net als ik hielden van deze wonderlijke wereld van glitter en Oosterse muziek en na verloop van tijd tot mijn vriendenkring behoorden. Het dansen duwde me ook uit mijn comfortzone. Ik stond opeens op een podium, ik maakte me mooi voor een optreden en kroop uit mijn schulp. Ik bloeide helemaal open!

Dat wil ik ook voor jou.
Want elke vrouw mag zich mooi voelen. En elke vrouw heeft recht op ontspanning.
Daarom geef ik vol overgave les in oriëntaalse dans!

Over de cursus Bellydance Basics

In deze cursus beginnen we helemaal vanaf het begin. De cursus bestaat uit 5 lesweken en elke les bouwen we weer voort op wat we de voorbije week hebben gezien.

Wat gaan we zoal leren?

 • De basishouding van het buikdansen,
  En waarom deze zo belangrijk is.
   
 • Krachtige bewegingen met onze heupen (denk Shakira :-)),
  Zoals heupaccenten zijwaarts, hipdrops en hiplifts.
   
 • Golvende slangenbewegingen met onze heupen en bovenlichaam,
  Zoals heupcirkels, borstcirkels en camels.
   
 • Sierlijke armbewegingen,
  Zoals bv. slangenarmen en handgolfjes.
   
 • Verschillende soorten shimmys,
  Ontdek in de les wat een shimmy eigenlijk is en hoe je zelf kan shimmyen!
   
 • Een choreografie.
  We gaan van "danspasjes" naar echt dansen en gieten alles samen in een leuk dansje!
   

Praktische info

Wanneer?

De cursus gaat van start in september 2018 en dit op maandagavonden van 19u00 - 19u55.

Waar?

De lessen gaan door bij SportVlaanderen Genk (het vroegere "Bloso Kattevenia"), Kattevennen 15 in Genk.
Place to be is de polyvalente zaal helemaal achteraan in de sporthal. De sporthal zelf ligt schuin tegenover de paardenmanège op het domein.

Klik hier voor info over de route en gratis parkeergelegenheid


Grotere kaart weergeven

Prijs?

Kostprijs voor deze cursus is 40€ voor de 5 lesweken.
Maximum 15 deelnemers voor deze cursus! VOL = VOL.

Voordelen van het buikdansen

Buikdansen is natuurlijk geen "Quick Fix" of wondermiddel. En in die eerste lessen kan je je juist ontzettend onhandig, stijf en hulpeloos voelen. Geen paniek! Geef het wat tijd en oefening. Buikdansen is een heel leerproces waarbij we ons lichaam gaan "herprogrammeren" om anders te gaan bewegen. Met wat tijd, liefde en aandacht kan buikdansen bovendien volgende voordelen bieden:

 • Je krijgt sterkere rug- en buikspieren,
   
 • Je gewrichten versoepelen en je wordt wat leniger,
   
 • Je evenwicht verbetert,
   
 • Je krijgt een betere lichaamshouding,
   
 • Je zelfvertrouwen kan een boost krijgen,
   
 • Je maakt nieuwe vriendinnen,
   
 • Je hebt elke week wat me-time = minder stress!

Maar natuurlijk zijn er ook wat nadelen aan verbonden:

 • Buikdansen kan verslavend werken, je gaat vaker van huis zijn!
   
 • Je gaat misschien een nieuwe kleerkast moeten kopen. Waar ga je anders al die mooie kostuums en danskledij in opbergen?
   
 • Overal waar je komt, zie je spullen die je kan omtoveren naar een nieuw kostuum. Bling bling!
   
 • Je badkamerbezoek gaat langer duren. Even die shimmy oefenen...
   
 • Je krijgt rare blikken van andere autochauffeurs als je aan het rood licht staat. Slangenarmen kunnen ook achter het stuur, toch?
   
 • Je gaat enkel nog naar Turkije, Marokko of Egypte op vakantie willen.
   
 • En je komt dan natuurlijk met een bomvolle koffer weer naar huis. Nieuwe muziek, nieuwe heupsjaals, ...

Men weze gewaarschuwd ;-)

Vaak gestelde vragen...

Nog niet helemaal overtuigd? Zit je nog met wat vragen? Kijk dan even hieronder, wellicht vind je het antwoord terug op je vraag :-)

 • Kan ik enkel voor de hele cursus inschrijven?
  Voor de cursus "Bellydance Basics" kan je enkel inschrijven voor de gehele cursus van 5 weken. Iets nieuws leren kost namelijk tijd en inspanning. Als je voor de hele cursus inschrijft en betaalt, zal je extra gemotiveerd zijn om elke les aanwezig te zijn en dit komt de algemene aanwezigheidsratio alleen maar ten goede.
  Bovendien wordt er elke les weer voortgebouwd op de inhoud van de vorige les!
   
 • Ik kan een les niet aanwezig zijn wegens ziekte/vakantie in het buitenland. Ben ik dat lesgeld dan kwijt?
  Lesgeld van gemiste lessen wordt automatisch omgezet in inhaallessen, mits je vooraf netjes hebt afgemeld. Deze inhaallessen kan je opnemen in 1 van de overige lesgroepen (bv. bij de Bellyfit op maandagavonden). Inhaallessen dienen wel steeds in hetzelfde schooljaar opgenomen te worden, ten laatste tijdens de zomer.

   
 • Ga ik nog wel kunnen volgen als ik een les niet kan meedoen?
  De cursus is zo opgebouwd dat we telkens voortbouwen op wat we vorige les hebben gezien. Elk les start wel telkens met een kleine herhaling. Het hoeft dus zeker geen ramp te zijn als je door omstandigheden een lesje moet missen :-)

   
 • Ik twijfel of buikdansen wel iets voor mij is. Kan ik niet eerst een keertje komen proberen?
  Voor deze cursus is dat helaas niet mogelijk. Je kan enkel voor de volledige cursus inschrijven. Hou er rekening mee dat iets nieuws leren altijd wat tijd kost. In het begin is alles moeilijk en zeker zo voor buikdansen. Eigenlijk kan je pas na 10 lessen goed inschatten of buikdansen "jouw ding" is en of je er graag verder mee wil gaan. Deze cursus is dus de perfecte introductie!

   
 • Ik ben zwanger, mag ik dan wel meedoen?
  Dat is voor iedereen anders. Over het algemeen kan je stellen dat buikdansen een heel lichaamsvriendelijke manier van bewegen is. Ik heb al vaak zwangere dames in mijn lessen gehad en ook ikzelf heb tot 8 maanden zwangerschap kunnen dansen. Raadpleeg best even je arts voordat je inschrijft. Over het algemeen geldt dat bewegingen nooit oncomfortabel of pijnlijk mogen zijn (zwanger of niet!)

   
 • Mag mijn dochtertje meedoen?
  Op buikdansen staat geen leeftijd! Echter zijn mijn danslessen hoofdzakelijk gericht op volwassen dames en hanteer ik een minimum leeftijd van 15 jaar. Ik heb wel al meermaals toegestaan dat dochters samen met hun moeder meedansen in de lessen voor volwassenen, mits ze de les niet storen. Stuur me gerust een mailtje voor meer info hierover!

   
 • Welke kledij moet ik aandoen?
  Voor de lessen draag je best makkelijk zittende kledij: een trainingsbroek, legging of een lange wijde rok en topje. Ik breng steeds heupsjaaltjes mee naar de les om uit te lenen, maar als je zelf eentje hebt, mag je die gerust meebrengen! Een blote buik mag altijd, maar is zeker geen must! Daarnaast dansen we vaak op blote voeten of kousenvoetjes. Soepele ballet- of turnschoentjes zijn ook mogelijk.

 •  

Ben je nieuwsgierig geworden? Snel inschrijven dan maar! Maximum 15 deelnemers voor deze cursus. Bovendien genieten de eerste 5 inschrijvingen van een korting en betalen slechts 75€ ipv 80€!

Nog 15 12 plaatsen vrij!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen en andere buikdansnieuwtjes:

Connect:

facebook  twitter  youtube

Luna is partner van Bongo Superwoman en Bongo Supermama

Cadeaubon Bongo

Nieuws: