Home

U bent hier: Home > Info > Folklorient 2016

Luna wint Folklorient wedstrijd 2016

Luna wint buikdanswedstrijdDiepenbeekse mama wint Egyptische buikdanswedstrijd

Op zondag was het de beurt aan de deelnemers van de wedstrijd om hun beste buikje voor te zetten en de jury, bestaande uit 4 professionele Egyptische dansers (Bondok, Tarik, Saleh en Sayed) te overtuigen van hun buikdanskunsten. Ook de 34-jarige Luna uit limburg nam deel aan het project en de wedstrijd. En met succes, want ze wist met haar “oriental routine met sluierintro” de eerste plaats te bemachtigen in de hoofdcategorie.
De tweede plaats was weggelegd voor de Franse Tiha en de derde plaats ging naar Belgische danseres Soraya.

Het is overigens niet de eerste keer dat deze danseres in de prijzen valt. Zo won ze in 2009 de eerste plaats bij de Benelux Kampioenschappen en ook daarna veroverde ze meerdere bekers in nationale en internationale buikdanswedstrijden. Na een pauze van 1,5 jaar waarin ze mama werd van een zoontje is ze nu volledig terug van weg geweest. Een danscarrière combineren met een kindje is geen evidentie, maar het harde werken loont: zo werd ze uitgenodigd om in maart als jurylid deel te nemen aan de volgende Benelux wedstrijd en zal ze in april aanwezig zijn op een buikdansfestival te Duitsland als gastdocente.

Luna wint buikdanswedstrijdLuna vertelt: “Zelf heb ik voorlopig niet de ambitie om nog aan wedstrijden deel te nemen, al blijft ik wedstrijden wel de perfecte gelegenheid vinden om te werken aan je danstechnieken. Wel wil ik graag met mijn showgroep Indirah aan wedstrijden blijven deelnemen. Als choreografe kan ik al mijn creativiteit kwijt in wervelende groepsdansen. Ook wil ik graag mijn ervaring met andere danseressen delen en hun coachen voor hun deelname aan een wedstrijd en ze zo helpen het beste in zichzelf naar boven te halen!

Een overzichtje van alle prijzen die Luna zowel als soliste als met haar groep Indirah in de wacht wist te slepen, vind je bij het CV!

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen en andere buikdansnieuwtjes:

Connect:

facebook  twitter  youtube

Luna is partner van Bongo Superwoman en Bongo Supermama

Cadeaubon Bongo

Het programma 2018-2019 staat online: