Home

U bent hier: Home > Optredens > Faq

Algemeen

 • Voor welke gelegenheden kan ik een Buikdanseres boeken?

  Voor zowat elk type feest! Luna en Indirah kunnen geboekt worden voor bedrijfsfeesten, themafeesten, verjaardagen, huwelijksfeesten, gala-avonden, optredens in restaurants, handelszaken, rusthuizen, scholen, ...
  Let wel, een buikdansoptreden is GEEN erotische act, wij treden dan ook niet op bij vrijgezellenavonden voor mannen!

 • Is fooien toegeven toegestaan?

  Een fooi geven is een typisch oriëntaals gebruik en wordt erg gewaardeerd, mits het op een respectvolle manier gebeurt, bv. aan de schouderbanden of heupgordel van het kostuum. Lees hier meer info over het geven van fooien. Luna komt zelf nooit om fooien solliciteren, een fooi wordt steeds vrijwillig gegeven, als blijk van waardering voor de danseres, en maakt geen deel uit van het verschuldigde bedrag voor het optreden.
   
 • Mag er gefotografeerd/gefilmd worden?

  Foto's en/of video's maken is toegestaan voor privé-gebruik. Deze mogen niet vrij verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Wij stellen het ook erg op prijs om een kopie te ontvangen!
  Wilt u graag een foto van de jarige/bruidspaar/baas/kinderen/... met de danseres? Geef dit dan op voorhand even aan en dan maken we hier graag tijd voor vrij!
   
 • Wat voor muziek wordt er gebruikt?

  Afhankelijk van uw voorkeuren kan de gebruikte muziek gaan van klassieke oriëntaalse buikdansmuziek (Egyptisch, Turks, Marokkaans, ...) tot zelfs modernere popmuziek (zoals Shakira, Tarkan, ...). Bij het boeken van een optreden kan u steeds muziekvoorkeuren doorgeven!
   
 • Wat voor kledij draagt de danseres?

  Typische klederdracht voor een buikdanseres zijn de BH/lange rok combinaties, zoals afgebeeld op deze website. Deze kostuums zijn altijd smaakvol, stevig gemaakt en volledig versierd met parels en stenen. Bijna al de kostuums van Luna zijn handgemaakte kostuums uit Turkije of Egypte. Er wordt bijna altijd met blote buik gedanst. Speciale wensen voor het kostuum (bv. geen blote buik of schouders, kostuum in bepaalde kleur, ...) dienen steeds bij boeking gemeld te worden.
   
 • Met welke attributen wordt er gedanst?

  Een standaard solo optreden omvat, naast klassieke buikdansnummers, een dans met sluier, een dans met zills (kleine vingercymbaaltjes), een pittige trommelsolo en een interactienummer met publiek. Bijkomende attributen zowel solo als met de groep kunnen zijn: dansen met stok, dansen met sluierwaaiers (fan veils), wings, voi, dubbele sluier, ... Vraag hiernaar bij boeking! Sommige attributen (zoals wings) vragen om extra dansruimte.
   

Praktisch

 • Wat is er nodig voor een geslaagd optreden?
  • een propere, afsluitbare en verwarmde omkleedruimte waar de danseres zich ongestoord kan omkleden en voorbereiden (geen toilet of ruimte waar gasten/personeel moet passeren, ook ramen moeten kunnen geblindeerd worden!)
  • een vrije dansruimte met een propere en veilige vloer (er wordt op blote voeten gedanst!)
  • bij optredens in openlucht dient er een overdekt alternatief te worden voorzien bij slecht weer
  • een goede muziekinstallatie met CD-speler, de muziek moet goed hoorbaar zijn op de dansvloer! Indien er geen muziekinstallatie aanwezig is in de zaal, gelieve dit vooraf aan te geven. De danseres kan dan kosteloos een draagbare radio meebrengen naar het optreden.
  • een contactpersoon (gsm-nummer) die de danseres ontvangt, de muziek en betaling in orde brengt en zorgt dat alles in goede orde verloopt.
    
 • Hoe kan ik een optreden reserveren?

  Neem contact op met Luna of vul het formulier in voor een prijsopgave. Vermeld hierin zeker de gewenste datum (uur) en de gelegenheid waarvoor je graag een optreden wilt reserveren (bv. verjaardag, huwelijk, themafeest, ...). Luna bezorgt je dan zo snel mogelijk een volledige en vrijblijvende prijsopgave. Zodra u telefonisch of per mail het optreden bevestigt, wordt de gevraagde datum voor u vastgelegd. Alle praktische afspraken (tijdstip, muziek- of kostuumvoorkeuren, indicatie van dansruimte, ...) worden nogmaals per mail bevestigd. Deze mail geldt als bewijs van uw boeking!
   
 • Hoe lang op voorhand moet ik een optreden vastleggen?

  Hoe vroeger, hoe beter! Sommige periodes zijn immers vrij snel volgeboekt. Vooral indien u interesse heeft in een optreden met de showgroep Indirah is het raadzaam enkele maanden vooraf te boeken.
   
 • Hoe verloopt de betaling?

  Betaling van een optreden gebeurt bij voorkeur cash op de avond zelf, liefst vóór aanvang van het optreden. Betalingen per overschrijving dienen steeds voor datum van het optreden te gebeuren. Voor optredens waarvoor grote verplaatsingen nodig zijn of optredens met meerdere danseressen die repetitiemomenten vooraf vereisen, wordt er steeds een voorschot gevraagd. Graag vooraf aangeven indien een factuur is gewenst. Het komt vaak voor dat Luna meerdere optredens op 1 avond verzorgt, om die reden wordt er een extra kost gerekend van 25€ per 30 min. wachttijd indien het optreden niet op het geplande tijdstip kan doorgaan.
   
 • Wat als ik een optreden wil annuleren?

  Gelieve zo snel mogelijk te verwittigen bij annulatie van een optreden, zodat de datum terug kan vrijgegeven worden voor nieuwe aanvragen. Annuleren van een solo optreden kan kosteloos tot 1 week voor het geplande optreden. Annulatie van een optreden van het showteam kan kosteloos tot 3 weken voor het geplande optreden.
   

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen en andere buikdansnieuwtjes:

Connect:

facebook  twitter  youtube

 

Luna is partner van Bongo Superwoman en Bongo Supermama

 

Cadeaubon Bongo

Nieuws: